Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ιστορικό

Τo 2012, με πρωτοβουλία του αείμνηστου Μιχάλη Τσουκιά, 21 εταιρείες, ανάμεσά τους οι μεγαλύτερες στον χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων, αποφάσισαν την ίδρυση ενός συνδέσμου για την θεσμική κατοχύρωση και την προστασία του κλάδου με προσωρινή διοικούσα επιτροπή τους Μ. Τσουκιά, Σ. Σιδηρόπουλο και Θ. Παπαδημητρίου.

Τα πρώτα χρόνια προτεραιότητα είχε η εγγραφή νέων μελών και η γνωστοποίηση της ύπαρξης του συνδέσμου.  Σημαντικό θέμα στη ατζέντα ήταν η δημιουργία σχετικού ΚΑΔ. Σταδιακά και κάθε χρόνο ο σύνδεσμος διευρύνεται με περισσότερα μέλη και το 2018 αριθμεί περίπου 100 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τουριστικών υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής. Το 2019, με πρωτοβουλία του τότε προέδρου Μιχάλη Τσουκιά, ο ΣΕΤΕΥΔΑ επέκτεινε την εκπροσώπησή του, σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ενεργό αστικό τουρισμό, στα πάρκα περιπέτειας και στο paintball, αυξάνοντας τον αριθμό των μελών σε 150.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες των μελών μας αποτελούν διαφήμιση για τον Ελληνικό τουρισμό, όπως αυτό καταγράφεται στις χιλιάδες αξιολογήσεις επισκεπτών στις ταξιδιωτικές πλατφόρμες (TripAdvisor, Viator, Getyourguide κ.α). Ταυτόχρονα, θεσμικά όργανα που εκπροσωπούν και προβάλλουν τον Ελληνικό τουρισμό, όπως ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, ο Δήμος Αθηναίων, το ACVB κ.α, χρησιμοποιούν σε σταθερή βάση τις υπηρεσίες των μελών μας για την προώθηση μιας διαφορετικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο ΣΕΤΕΥΔΑ συμμετέχει πλέον σε όλες τις διεργασίες που αφορούν τον θεματικό τουρισμό, συνομιλεί άμεσα με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, καταθέτει προτάσεις για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και παρεμβαίνει αποφασιστικά για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.  

 

Ιδρυτικά μέλη ΣΕΤEΥΔΑ

1. Eυ ζην – Παπαδημητρίου Αθανάσιος
2. Ντάγκας Νικόλαος – Ντάγκας Βασίλειος ΟΕ – Ντάγκας Νίκος
3. Χέλης Ιωάννης – Σιδηρόπουλος Στέφανος ΟΕ – Χέλης Ιωάννης
4. Βρακά Σαμούρης ΟΕ – Κυράτσω Σαμούρη
5. Γκουντρομίχος Ηρακλής, Ατομική επιχείρηση
6. Μαραβέλη Βασιλική, Ατομική επιχείρηση
7. ΕΜΑΣΕ ΑΕ – Σταλίκας Δημήτρης
8. Γεώργιος Γ. Αντωνακάκης και Σια ΕΕ – Αντωνακάκης Γεώργιος
9. Χ. Καραγιάννης – Σ. Σιδηρόπουλος ΟΕ – Καραγιάννης Χαράλαμπος
10. Ιορδάνης Αδαμίδης, Ατομική επιχείρηση
11. ΕΤΑΠ ΑΕ – Σταματία Χουλιάρα
12. Γ. Πουλόπουλος και Σια ΟΕ – Πουλόπουλος Γεώργιος
13. Τρ. Κολίντζας – Αν. Μορφωνιός – Γ. Μπουντρούγκας OE – Μπουντρούγκας Γεώργιος
14. Lead Αειφόρος Ανάπτυξη ΑΕ – Τσουκιάς Μιχάλης
15. Αθανάσιος Πάντες, Ατομική επιχείρηση
16. Τόττας Γεώργιος Ατομική επιχείρηση
17. Σταματόπουλος Κωνσταντίνος, Ατομική επιχείρηση
18. Summit exploring AE – Παπαγιάννης Θεόδωρος
19. Μπάλλας Βασίλειος, Ατομική επιχείρηση
20. Βαίος Παναγιωτούλας, Ατομική επιχείρηση
21. Χρήστος Λάμπρης, Ατομική επιχείρηση